Calatorii - Obiective Turistice


 
AcasaCalendarFAQCautareMembriGrupuriInregistrareConectare

Distribuiţi | .
 

 Predeal

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
AutorMesaj
Ovidiu
Ovidiu
Administrator
Administrator

Mesaje : 47
Data de inscriere : 03/07/2013
Varsta : 29
Localizare : Braila

MesajSubiect: Predeal   Mar 9 Iul 2013 - 0:26

Despre Predeal
Localizare. Staţiunea Predeal este situatã în centrul României pe Valea Prahovei, între râurile Prahova şi Timiş, la poalele munţilor Bucegi la nord-est de aceştia şi cele ale munţilor Baiului la nord-vest. Oraşul Predeal este aşezat la cea mai mare altitudine urbanã din România, între 1030m-1110m, la 45'30" latitudine nordica si 25'26" latitudine estica.
Munţii care învecineazã staţiunea Predeal sunt M-ţii Piatra Mare (1843m) la Nord, M-ţii Bucegi (2508m la Vârful Omu) la Sud-Vest şi M-ţii Postãvarul (1799m) în Nord-Vest.
Localitãţile componente care formeazã oraşul Predeal sunt: Predeal, Pârâul Rece, Timişul de Jos, Timişul de Sus.
Suprafaţa totalã este de 58,4km, dintre care 78,047m reprezintã suprafaţa locuitã, deşi aceasta s-a extins tot mai mult în ultimii ani.


Predealul se aflã la aproximativ:
- 140 km distanţã de aeroportul Henry Coandã din Bucureşti
- 25 km de municipiul Braşov
- 25 km de castelul Peleş din Sinaia
- 30 km de castelul Bran

Clima. Climatul montan din zona Valea Prahovei, cu verile rãcoroase şi iernile friguroase, face ca staţiunea Predeal sã fie de un real interes turistic în toate anotimpurile. Oraşul Predeal oferã privelişti încântãtoare, fiind recomandat atât pentru recreere cât şi pentru refacere din convalescenţã prin aerul sãu cu umiditate ridicatã şi nepoluat, dar şi pentru practicarea sporturilor de iarnã precum ski, snowboard sau sãniuş.
Cazare
Staţiunea dispune de peste 5000 de locuri de cazare pe tot parcursul anului, acestea fiind suficiente şi repartizate în hoteluri, vile, pensiuni, cabane, campinguri, dar şi cazare în case, la particulari autorizaţi.
Turism şi drumeţii
Punctele de atracţie ale staţiunii sunt cele opt pârtii de schi alpin cu grade diferite de dificultate, pârtia de schi fond de pe Valea Râşnoavei, traseele montane marcate pentru turism, traseele atv realizate în ultimii ani, telescaunul şi teleschiurile de pe Clãbucet, precum şi marea diversitate de localuri specializate în arta culinarã româneascã şi internaţionalã. Cu excepţia anotimpului de iarnã la Predeal munţii din jurul oraşului oferã posibilitatea realizãrii drumeţiilor de neuitat şi admirarea peisajelor, care au fost, sunt şi vor fi atracţiile turiştilor din toatã lumea sosiţi în aceastã frumoasa staţiune.
Concursurile culinare din Predeal, prezintã o atracţie nemaipomenitã deoarece, la toate acestea, maeştri culinari specializaţi în ţarã, dar şi în strãinãtate, încântã privirile, gusturile şi simţirile, cu preparate care îmbie orice gurmand.
Printre obiectivele turistice din zonã menţionãm:
- Canionul Şapte scãri
- Cascada Tamina
- Peştera de gheaţã
- Cheile Râşnoavei
- Mãnãstirea Sfântul Nicolae
- Mãnãstirea romano-catolicã Timişul de Jos
- Biserica ortodoxã Sfinţii Împãraţi Constantin şi Elena
- Capela romano-catolicã Timişul de Jos
- Monumentul Eroilor de pe Valea Râşnoavei
- Monumentul poetului Mihail Sãulescu
- Monumentul Eroilor din faţa gãrii Predeal
Agrement
Pârtia de schi Clãbucet din Predeal beneficiazã şi de instalaţii de iluminat şi instalaţii de produs zãpadã artificialã pentru prelungirea sezonului de schi.
Deasemenea staţiunea beneficiazã şi de douã patinoare, primul situat în cadrul Complexului turistic "Fulg de Nea" la baza partiei Clãbucet, iar cel de-al doilea este situat lângã piaţa agroalimentarã şi a fost amenajat pentru prima datã în iarna 2008-2009.
În Predeal mai existã şi o salã de sport multifuncţionalã construitã de Primãria oraşului Predeal, unde se organizeazã ocazional diferite competiţii sportive naţionale şi internaţionale.

[th]Numele pârtiei de ski[/th][th]Grad de dificultate[/th][th]Lungime pârtie[/th][th]Clãbucet[/th][th]Clãbucet Sosire[/th][th]Clãbucet Variantã[/th][th]Clãbucet Şcoalã[/th][th]Cocoşul[/th][th]Subteleferic[/th][th]Subteleferic st. inf. [/th][th]Pârâul Rece[/th]
Mediu2100m
Uşor800m
Uşor790m
Foarte uşor200m
Mediu2250m
Dificil1200m
Foarte uşor670m
Mediu520m

Oricând doriţi dumneavoastrã, sunteţi invitaţi la Predeal, pentru a petrece o clipã de linişte la munte.

Album foto cu imagini din oraşul staţiune Predeal

Pe aceastã paginã vã punem la dispoziţie o galerie de imagini de prezentare a staţiunii montane Predeal, situatã pe Valea Prahovei.
Pentru turiştii care nu au mai vizitat niciodatã aceastã minunatã staţiune, precum şi pentru toţi ceilalţi curioşi care vor sã ştie cum aratã aceasta pentru o posibilã vacanţã, vã invitãm sã admiraţi aceste fotografii şi chiar sã ne trimiteţi şi dumneavoastrã altele.

 

Servicii de transport la Predeal

Serviciile de transport între localitatea Predeal şi cele mai importante puncte de acces din zonã vã sunt prezentate sub notã informativã, rezervându-ne dreptul de a corecta eventuale diferenţe de program, de îndatã ce observãm modificarea acestora de cãtre companiile ofertante.

Orar transport auto pentru direcţia Predeal - Braşov

Transport - Codreanu Braşov
Transport - C&I Bucureşti
Transport - Fany Cluj-Napoca

Orar transport auto pentru direcţia Braşov - Predeal

Transport - Transbus Codreanu Braşov

Informaţii transport feroviar cu oprire în Predeal

Mersul trenurilor CFR la zi cu oprire în staţia Predeal

Website ce conţine informaţii privind mersul trenurilor CFR la zi şi oferã opţiuni de cãutare rapidã pentru rute, staţii, informaţii privind preţurile biletelor de transport naţional şi internaţional.

Comandã un TAXI în Predeal chiar acum!
Sunã acum la urmãtoarele numere de telefon şi vei beneficia de posibilitatea de a chema un TAXI acolo unde ai nevoie de el.


  • Taxi GIGI DRÃGAN
    - Tel: 0742.999.738 ; 0731.523.207 ; 0760.298.203  • Taxi BRATU CORINA
    - Tel: 0744.843.486  • Taxi COSTEA FÃNICÃ
    - Tel: 0740.282.354


Unde gãsiţi mijloace de transport la Predeal?
Oraşul Predeal, fiind o staţiune cu un numã foarte mic de locuitori, beneficiazã de o staţie centralã de transport auto chiar în parcarea alãturatã gãrii Predeal, ambele situate în centrul oraşului.
Din aceastã locaţie aveţi acces direct la DN1 Bucureşti-Braşov.
Autovehiculele de transport în comun care pot fi gãsite aici sunt taxiurile, care funcţioneazã nonstop, autocarele şi microbuzele tip maxi-taxi care au program fix (informaţii despre orar gãsiţi cu ajutorul legãturilor de mai sus) şi trenurile CFR, care opresc întotdeauna în aceastã minunatã staţiune.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://calatorii-turistice.hitforum.ro
 

Predeal

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Calatorii - Obiective Turistice :: Romania :: Statiuni :: Statiuni Montane-